PŘEHLED LEKCÍ


Jak postupovat lekcemi:

Témata lekcí pokrývají časté starosti z oblastí: Sebepoznání, Já, Vztahy (v závoce za jménem lekce najdete, kterému tématu se lekce věnuje). V následujícím přehledu jsou lekce uvedeny podle těchto témat. Doporučený postup je postupovat podle čísel lekcí (od 1 do 13té) a tak střídat téma Sebepoznání s tématy dalšími.


Lekce Tématické, každá lekce jiné téma:


Lekce 1:  Za čím v životě jít, na co se soustředit (já 1)

Abychom se nezahltili úkoly s nároky ostatních, najdeme vodítka pro svůj život a způsob, jak opravdu dosahovat toho, co chceme a potřebujeme.

Lekce 3: Jak lépe stíhat, více udělat a být spokojenější. (já 2)

Většina lidí nestíhá, my se můžeme stát těmi, kdo mají přehled, pocit rovnováhy a aktivního ovlivňování toho, co se děje.

Lekce 5:  Lepší pocity, více rozvahy, méně stresu (já 3)

Lidé obviňují ze svého stresu okolí, blbce, život, špatné podmínky – ale stres tím nemizí.  Zkusíme na to jít jinak.

Lekce 7:  Méně nedorozumění, více vyjasněných očekávání, přání, cílů (vztahy 1)

Jak často si myslíme, že je vše jasné: úkol, dohoda, očekávání, cíl… A docela často narazíme. Tak zkusíme nenarazit, naučíme se včas a chytře vyjasňovat.

Lekce 9: Jak být otevřený, přímý, sám sebou - a přes to bez konfliktů. (vztahy 2)

Když jsme upřímní, často druhou stranu naštveme. Když mlčíme, škodíme sobě. Je užitečné kultivovat svou odvahu a ohleduplnost.

Lekce 11: Jak akceptovat a ovlivňovat emoce ve vztazích (vztahy 3)

V našem technologickém prostředí se snažíme v rozhovorech za každou cenu vyřešit logické aspekty. Emocí v rozhovoru si moc nevšímáme. Přitom z dlouhodobého pohledu jsou daleko důležitější.  

Lekce Seriálu Sebepoznání:


Lekce 2:  Kdo opravdu jsem, co opravdu potřebuji (sebepoznání 1)

Výchova nás tlačí do jakéhosi „dobrého“ modelu. Pak si nerozumíme, nemáme se rádi, nerozumíme si. Je dobré se poznat a dovolit si být více sám sebou.

Lekce 4: Užitečný model mysli (sebepoznání 2)

Někdy jakoby se v nás pere více názorů, emocí… Máme v sobě zmatek. Nabídneme vám strukturu, model, se kterou mnoho nejasností zmizí (a další se objeví :o)

Lekce 6: Jak využít své Vědomí, Podvědomí a Nevědomí (sebepoznání 3)

Člověk prý využívá svou mysl na pár procent. Zkusíme více pochopit, jak jednotlivé vrstvy fungují a pak je lépe využívat.

Lekce 8: Stavy mysli a práce s nimi (sebepoznání 4)

Někdy jsme ve stejných situacích jiní, někdy jsme „bezdůvodně“ neklidní, nesoustředění. Jsou způsoby, jak zařídit, abychom byli klidnější, s vhledem, s velkým soustředěním.

Lekce 10: Možnosti osobní změny, rozvoje, růstu (sebepoznání 5)

Většina z nás má negativní zkušenost s tím, na sobě něco změnit. Pochopíme-li, co je to „změna“ a které vrstvy mysli se týká, rozvoj nám půjde lépe.

Lekce 12: Tělo, mysl, sebeuzdravování (sebepoznání 6) 

Zdraví si zpravidla uvědomujeme, až když potřebujeme doktory a častým rozčilováním si také moc nepomáháme…  Svou myslí si nemusíme škodit, naopak můžeme zdraví pomáhat a zlepšovat ho. Jednoduše.  

Lekce 13: Shrnutí principů z lekcí 1-12




< Zpět


  • Průběh lekce:
  • VYBERTE VIDEO